Εκδήλωση για το ΕΛ/ΛΑΚ από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΠΙ και την ΕΕΛΛΑΚ

Πότε πέφτει η επόμενη;
Άβαταρ μέλους
alx
Jr. Member
Jr. Member
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2005, 18:47
Distro: Fedora, Gentoo

Εκδήλωση για το ΕΛ/ΛΑΚ από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΠΙ και την ΕΕΛΛΑΚ

Δημοσίευση από alx » 01 Νοέμ 2016, 12:46

Καλημέρα σας,

Είδα ότι υπήρξε μια κινητικότητα τελευταία εδώ, οπότε είπα να ενημερώσω. Όπως λέει και ο τίτλος, η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σκοπεύει να διοργανώσει μαζί με την ΕΕΛΛΑΚ μία εκδήλωση για το ΕΛ/ΛΑΚ στις 2/12/2016. Θα ήθελαν να περιλαμβάνει κάποιες ομιλίες και ενδεχομένως κάποιο πρακτικό εργαστήρι στην αίθουσα υπολογιστών του Οικονομικού. Απ' ό,τι κατάλαβα, αναζητούν και ομιλητές και κοινό, οπότε είτε ως συλλογικότητα, είτε ατομικά, εάν υπάρχουν ιδέες και προτάσεις για την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Γεώργιο Ζάχο (διευθυντής της Βιβλιοθήκης) στα 2651005010 & 2651005912 ή στο gzachos (at) cc (dot) uoi (dot) gr.

Δεν έχω κάποια σχέση με τους διοργανωτές, απλά είχε τύχει να επικοινωνήσουμε ηλεκτρονικά με τον κύριο Ζάχο πριν μερικούς μήνες σχετικά με μια οδηγία προς τις σχολές για την ηλεκτρονική υποβολή των διατριβών και με είχε βάλει στα υπ' όψιν για το ενδεχόμενο να γίνει μια τέτοια εκδήλωση. Δυστυχώς, στις 2/12 δεν θα είμαι στην πόλη.

Σας χαιρετώ
Α.

Άβαταρ μέλους
alx
Jr. Member
Jr. Member
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2005, 18:47
Distro: Fedora, Gentoo

Re: Εκδήλωση για το ΕΛ/ΛΑΚ από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΠΙ και την ΕΕΛΛΑΚ

Δημοσίευση από alx » 24 Νοέμ 2016, 00:10

Σήμερα μου έστειλαν από την Βιβλιοθήκη το παρακάτω (ως συνημμένο έγγραφο M$ Word…):

[align=center]ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΛΗΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ Wikipedia
[/align]

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, http://www.ellak.gr) και η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μμ. με τίτλο: “Ανοιχτό λογισμικό και η Wikipedia στα ελληνικά».

Στην εκδήλωση ο κ. Θεόδωρος Καρούνος, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ θα παρουσιάσει τις δράσεις του Οργανισμού και μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αναφερθούν και θα παρουσιάσουν τις δράσεις που γίνονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε θέματα ανοιχτού λογισμικού.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο Εξοικείωσης, Συγγραφής και Επιμέλειας άρθρων στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia από τον συντάκτη της κ. Σωτήρη Κιλάφη, Συνεργάτη του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ.

Η εκδήλωση που θα είναι ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου για τα θέματα που αφορούν το ανοικτό λογισμικό θα συμβάλει στηv αύξηση της συμμετοχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη δημιουργία λημμάτων για την Ελληνική Wikipedia σε επιστημονικούς κλάδους που αυτό θεραπεύει αλλά και σε θέματα σχετικά με την Ήπειρο, τα Γιάννενα, την Ιστορία και τον πολιτισμό τους κ.α.

Καλούμε τα μέλη της Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας αλλά και Ενδιαφερόμενους από κάθε μεριά της Ηπείρου να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στην προβολή του Πανεπιστημίου και της περιοχής μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρακαλείστε για την καλύτερη οργάνωση του εργαστηρίου να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ιωάννινα 22/11/206
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 1 επισκέπτης