Μοντέλο ανάπτυξης Ανοιχτού κώδικα

URIs που αξίζουν την προσοχή μας.
Άβαταρ μέλους
Fuzz
Sr. Member
Sr. Member
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2005, 12:09
Distro: Debian
Τοποθεσία: Nowhere
Επικοινωνία:

Μοντέλο ανάπτυξης Ανοιχτού κώδικα

Δημοσίευση από Fuzz » 11 Μαρ 2008, 12:54

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία (διδακτορική διατριβή για την ακρίβεια) που μελετά και περιγράφει το μοντέλο ανάπτυξης των projects ανοικτού κώδικα, τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην ανάπτυξη (κυρίως μεταξύ εθελοντών και επι πληρωμή συμμετεχόντων) και αναλύει την νέα δυναμική που αναπτύσσετε μέσα από την ενσωμάτωση στις παραδοσιακές αξίες της ανταλλακτικής οικονομίας των ιδεών της οικονομίας της προσφοράς (gift ecomony στο πρωτότυπο). Ένα επίσης ενδιαφέρον κομμάτι είναι η ανάλυση αυτού που στο κείμενο αναφέρετε ως ‘technologies of communities’, οι τεχνικές δηλαδή που αναπτύσσουν οι κοινότητες για να αντιμετωπίσουν τις διάφορες προκλήσεις-προβλήματα όπως η οργάνωση, ο καταμερισμός εργασίας, η διοίκηση. 
Αν και το κείμενο είναι πολύ μεγάλο σίγουρα αξίζει τον κόπο να μελετηθεί μιας και μιλάμε  για έναν τομέα με ελλειπή ως ανύπαρκτη βιβλιογραφία.
Για όσους ενδιαφέρονται η διατριβή μπορεί να βρεθεί εδώ http://opensource.mit.edu/papers/PhD_Berdou.pdf μαζί με πολλά άλλα ενδιαφέροντα pappers http://opensource.mit.edu/online_papers.php 
   
Boo!

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης