Knoppel Live CD

Ζητήστε ή προσφέρετε βοήθεια.
BrainBug
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 09 Οκτ 2016, 21:16

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από BrainBug » 07 Ιουν 2006, 12:05

Κατέβασα πριν λίγες μέρες ενα Live CD απο την ιστοσελίδα www.knoppel.gr.
Το έγραψα σε ενα ωραίο CDακι και το ειχα στο συρτάρι.
Μια μέρα ειχα όρεξη (να φάω ήττα απο linux) και είπα .. δεν τα βαζω να δω τι παπάδες κανουν;
Βαζω το CD το βλεπει μια χαρα αρχιζει να τα φορτώνει ...
Ωραία λεω ..
Φορτώνει και το KMD ανοίγει το Desktop ... λεω οραία ..
Το πρώτο πράγμα που κοίταξα και μου εκανε εντύπωση ήτανε της 4 επιφάνειες εργασίας που ειχε.
Αμεσως μετα κοιταξα το μενού και τις λειτουργίες του.
Όλα ωραία ολα καλα λεω τωρα να ανοιξω το pc μεσα να δω αν βλέπει σκληρους ή θα φάμε καμια ήττα;;;
Ανοιγω παρατηρησα οτι αν και με λιγο διαφορετικές ονομασίες τα εβλεπε ..
Χαρα εγω λεω οραια....
Λεω μετα να κοιτάξω να μπω Internet ..
Βλέπω θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις...
Έκατσα λιγο να παιδευτώ μετα απο λίγη ωρα το τερματισα και το ξαναέβαλα στο συρταρι....

Άβαταρ μέλους
agorf
Top Poster
Top Poster
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: 07 Νοέμ 2005, 23:44
Distro: Debian testing
Τοποθεσία: Χαλκίδα
Επικοινωνία:

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από agorf » 07 Ιουν 2006, 13:53

point = ?

BrainBug
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 09 Οκτ 2016, 21:16

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από BrainBug » 08 Ιουν 2006, 13:39

the point is ....

Θέλω να βάλω linux αλλά δεν ξέρω πως θα βάλω και internet ...

Παρακαλώ οποιος ξέρει και μπορεί να βοιθήσει ή να μου στείλει καμία ιστοσελία για να δώ πληροφορίες
κάντε ενα post εδω ....

Δέν ξέρω και πολλά απο linux δλδ. εντολές και τετοια γιαυτό θα ήθελα περισότερες λεπτομέριες.

Ευχαριστω προκαταβολικά για τον χρόνο σας....

Άβαταρ μέλους
kargig
Sr. Member
Sr. Member
Δημοσιεύσεις: 448
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2005, 21:42
Distro: Windows
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από kargig » 08 Ιουν 2006, 17:35

Καταρχήν να προσέξουμε λίγο πως μιλάμε εδώ πέρα. Δεν είναι γήπεδο. Παρακαλώ να γίνει moderation στο πρώτο post και να αφαιρεθούν τα περί "γαμ...".

Από εκεί και πέρα για να σε βοηθήσουμε εμείς να συνδεθέις στο Internet με το Linux σου πρέπει να μας πεις τι είδους σύνδεση έχεις, dial-up ? pstn ?isdn ? isdn ? adsl ? τι modem ? serial ? usb ? ποιο μοντέλο ? κτλ κτλ. Και τί δοκίμασες και δεν σου δούλεψε ?

Αν δεν μπορείς εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου σίγουρα δεν μπορούμε ούτε εμείς.



Υ.Γ. Διάβασε την υπογραφή μου...εξηγεί πολλά...

Άβαταρ μέλους
georgekatz
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 29 Μαρ 2006, 04:59
Distro: Windows
Τοποθεσία: WLAN
Επικοινωνία:

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από georgekatz » 08 Ιουν 2006, 19:42

Κώδικας: Επιλογή όλων

ifconfig eth0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255 up
route add default gw 192.168.1.1
Η πιθανότητα να δουλέψει το παραπάνω είναι ανάλογη με την άγνοιά σου (με την καλή έννοια).
:)
Εικόνα

BrainBug
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 09 Οκτ 2016, 21:16

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από BrainBug » 08 Ιουν 2006, 20:40

Συγνώμη για το "γαμ..." εαν εθικσα κάπιον ή αν έβλαψα το forum ..
Δεν ήταν αφτή η προθεσή μου ...
Λοιπον πληροφοριες :
ADSL 512 - Router Thompson (τώρα δεν θυμάμε ακριβώς το υπόλυπο αλλα να είστε σίγουροι οτι
αυρο 8α κανω ενα post που να το λέει ακριβως.
Λοίπον ... σαν προεπιλεγμένη πύλη είναι το Router και συνδέομαι μεσω δικτύου.

Δέν λέω οτι εκανα κάτι αλλα απλώς οτι έψαξα τα linux ...

Το pc μου πάνω σαν στάνταρντ λογισμικό εχει Windows Xp(αυτά και αν ειναι "γαμ...") ...

Τώρα GeorgeKatz μιας και στο πρώτο post διευκρίνισα οτι δεν ξέρω απο linux
μπορώ μολις απο τα αρκετα που ξέρω οτι if και then και else εχουν java,c και αλλες γλώσσες...

Τώρα αν τα linux εχουν τέτοιες εντολες μεσω των γραφικών ή μεσω κονσολας (λιγο δύσκολο)
δεν το ξέρω αν και έχω όρεξη να τα μάθω..

Φτάνει να βρώ σωστά άτομα που έχουν σκοπό να με βοηθήσουν και οχι έμμεσα να
λένε για την άγνοια μου....

Όρεξη υπάρχει οσο υπάρχουν και σωστά ατομα....
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.
Ότι άλλο θέλετε μπορείτε να το λέτε άφοβα κάνοντας ενα quick post.

Ξαναζητάω συγνόμη εαν χρησιμοποίησα μη επιτρεπόμενες λέξεις για αυτό το
"βοηθητικό" forum.

Άβαταρ μέλους
agorf
Top Poster
Top Poster
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: 07 Νοέμ 2005, 23:44
Distro: Debian testing
Τοποθεσία: Χαλκίδα
Επικοινωνία:

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από agorf » 09 Ιουν 2006, 00:17

Σβήστηκαν τα δύο post του Fuzz (τα οποία εκτός από off-topic και ειρωνία/πλάκα δεν προσέφεραν κάτι -- no hard feelings ελπίζω) και έγινε moderation στη λέξη. Καλό θα ήταν να μιλάμε κόσμια... It's free.

Άβαταρ μέλους
georgekatz
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 29 Μαρ 2006, 04:59
Distro: Windows
Τοποθεσία: WLAN
Επικοινωνία:

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από georgekatz » 09 Ιουν 2006, 03:55

BrainBug έγραψε:Τώρα GeorgeKatz μιας και στο πρώτο post διευκρίνισα οτι δεν ξέρω απο linux
μπορώ μολις απο τα αρκετα που ξέρω οτι if και then και else εχουν java,c και αλλες γλώσσες...
Χμ, το πήρες στραβά. Το αστείο μου ήταν λίγο τεχνογνωστικό.
Εννοούσα ότι οι κοινές ρυθμίσεις για χρήστες που δεν το ψάχνουν πολύ είναι αυτές.
Τέτοιοι χρήστες αφήνουν τον router τους στην ΙΡ 192.168.1.1 και δίνουν 192.168.1.2 στο ΡC τους.
Αυτά κάνει και η εντολή που σου πρότεινα, οπότε αν δεν τα έχεις πειράξει μάλλον θα κάνεις δουλειά.
Αυτό εννοούσα και με το "καλή έννοια".
Δεν μου είπες, ΔΟΥΛΕΨΕ;
:)
Εικόνα

BrainBug
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 09 Οκτ 2016, 21:16

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από BrainBug » 09 Ιουν 2006, 09:44

1ον) Δεν ζήτησα ό ίδιος να σβηστούν κάποια posts.
Το forum οπος είπες ειναι free άρα εχει να πει την γνώμη του ή την αποψή του για το συγκεκριμένο θέμα.
Το οτι ηταν εκτος θεματος ειναι κατι άλλο.

2ον) Δεν δοκίμασα την εντολή μιας και δεν ήμουν στο pc που θέλω να βάλω linux γιατι όπως προανέφερα τα εχω στο συρταρι (οχι με την κακη ενοια ) απλώς για να μην τα "τσεπώσει" κανενας ...

3ον) GeorgeKatz δεν ξέρω αν αυτή η εντολή δουλεύει ή απλως θες να μου κανεις ακόμα μια πλάκα ...
4ον) Εάν δουλέυει προανέφερα και στο πρωτο post οτι δεν ξέρω linux άρα θέλω κάποιες λεπτομέριες.
Εάν και πιστεύω οτι ειναι ακόμα μια πλάκα για να με εκθέσεις.
Δεν ξέρω τις προθέσεις σου αλλα αν το άρχιζες καλύτερα θα το έπαιρνα και εγω φυσικά καλύτερα...

Αν θα μπορούσα να έχω μια 2η γνώμη για το πως να λυσω αυτό το πρόβλημα θα ήμουν ευγνώμων..

Το άλλο θέμα ειναι πώς το pc με τα Windows εχει αυτόματη ip απο τον ρούτερ αλλα και στανταρ ip δικτυου.

Να το κανω πιο λιανά.
Οταν συνδέομαι στο internet εχω ip 87.203.38.132 ενώ κάποιος στο δίκτυο μπορεί να συνδεθεί
στο pc μου με ip 10.0.0.ΧΧ

Άβαταρ μέλους
tasosos
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 120
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2005, 19:03
Distro: Debian
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από tasosos » 09 Ιουν 2006, 12:10

1ον)Δεν σου καταλόγησε κανείς ευθύνες για το σβήσιμο των posts που έγιναν.
2ον)Για διαφώτισέ μας λίγο γιατί εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα.Έκανες εγκατάσταση linux και δεν έχεις net? Ή δεν έχεις βάλει ακόμα linux?
BrainBug έγραψε:2ον) Δεν δοκίμασα την εντολή μιας και δεν ήμουν στο pc που θέλω να βάλω linux γιατι όπως προανέφερα τα εχω στο συρταρι (οχι με την κακη ενοια ) απλώς για να μην τα "τσεπώσει" κανενας ...
Από το παραπάνω φαίνεται να μην έχεις κάνει εγκατάσταση και αναρωτιέμαι ...Ζητάς βοήθεια χωρίς να έχεις κάποιο πρόβλημα???
3ον)Δεν σου κάνει πλάκα ο GeorgeKatz και απορώ γιατί σκέφτηκες κάτι τέτοιο.

Να μπούμε και λίγο στην ουσίa:
ifconfig eth0 10.0.0.XX netmask 255.255.255.0 broadcast 10.0.0.255 up
route add default gw 10.0.0.XXX ώπου η τελευταία ip είναι η ip του router.

Άβαταρ μέλους
Fuzz
Sr. Member
Sr. Member
Δημοσιεύσεις: 364
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2005, 12:09
Distro: Debian
Τοποθεσία: Nowhere
Επικοινωνία:

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από Fuzz » 09 Ιουν 2006, 16:18

agorf έγραψε:Σβήστηκαν τα δύο post του Fuzz (τα οποία εκτός από off-topic και ειρωνία/πλάκα δεν προσέφεραν κάτι -- no hard feelings ελπίζω) και έγινε moderation στη λέξη. Καλό θα ήταν να μιλάμε κόσμια... It's free.
Off-topic και χωρίς να προσφέρουν κάτι ειναι τα posts περι "ευπρέπιας" στον τρόπο γραφής και ολα αυτά περί ifconfig route ktl σε κάποιον χρήστη που προφανώς δεν εχει καμία σχέση με όλα αυτα.

BrainBug απλά πήγαινε στο menu KNOPPEL->Διαδίκτυο/Δίκτυο->Ρύθμιση Κάρτας Δικτύου (είναι δίπλα απο το κεντρίκο menu) εκεί θα σε ρωτισει αν θές να ρυθμίσει την κάρτα σου μέσω dhcp που λογικά θά τρέχει στο router σου, απαντάς ναι και εχείς τελέιωσει.
Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις dhcp στο router σου τότε απαντάς οχι και συνεχίζεις απαντόντας στις ερωτήσεις που θα σου κάνει για IP ktl.
Boo!

BrainBug
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 09 Οκτ 2016, 21:16

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από BrainBug » 09 Ιουν 2006, 19:08

Ευχαρίστώ Fuzz και θα το δοκιμάσω...

Λοιπον οταν λεω στο pc που θέλω να βάλω μιλαμε για Knoppel Live CD και απλώς τα δοκίμασα
so... τα έβαλα μια φορα και δεν ξέρω αν θα τα χρησιμοποιήσω ...

Τα έχω στο συρταρι λεω οτι τα έβαλα , τα δοκιμασα και απλως για να μην τα τσεπώσουνε
τα ξαναέβαλα στο συρταρι.

Τορα στα ερωτήματα του Fuzz.
Το Router εχει dchp.

Σήμερα μολις εβαλα το pc να μείνει ανοιχτό μεχρι τρίτη οπου ξαναδουλέυω για να κατεβάσω την εκδοση 0.6

Τώρα ....
Υπάρχει κάπιο site να μίλήσω με κάπιον live να μου εξιγήσει τι να κάνω για να είμε σίγουρος οτι δεν θα καμία ρύθμιση και βρεθώ με το UTP στο χέρι...

Και φυσικά είπα οτι δεν ξέρω αν με κοροιδεύει μιας και δεν ξέρω απο αυτά.
Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η εντολή και οτι δεν με κοροιδεύει γιατι δεν ήθελα να το ξεκινήσω ετσι.

Ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο που σπαταλήσατε για να απαντήσετε στο post μου ειτε ηταν πολύτιμος είτε δεν ειχατε τι να κάνετε και ειπατε ας μάθουμε και αυτόν τον άσχετο λιγο Linux.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Άβαταρ μέλους
tasosos
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 120
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2005, 19:03
Distro: Debian
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από tasosos » 09 Ιουν 2006, 20:02

Ναι καλά όλα αυτά αλλά παρακαλώ πολύ να μην αναγκάζεις κάθε λίγο και λιγάκι τον administrator του forum να ελέγχει τα posts σου για βρισιές.

Άβαταρ μέλους
Indy
Jr. Member
Jr. Member
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005, 15:29
Distro: Windows
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από Indy » 09 Ιουν 2006, 22:42

BrainBug 8a se parakalousa ki egw na apofygeis tis vrisies sto forum.
An 8es na milhseis me kapoion zwntana, mporeis na mpeis sto IRC channel ths ilug.
8a mas vreis ston Grnet sto kanali #ilug.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute.

Άβαταρ μέλους
IrDA
Sr. Member
Sr. Member
Δημοσιεύσεις: 413
Εγγραφή: 15 Δεκ 2005, 21:11
Distro: Debian Testing
Επικοινωνία:

Knoppel Live CD

Δημοσίευση από IrDA » 14 Ιουν 2006, 13:16

Λοιπόν παδιά έλεος ...

Ή θα το παίξουμε αυθεντικοί υπερόπτες λινουξάδες που έχουν κάποιο υφάκι ή θα βοηθήσουμε το παιδί να μάθει 5 πράγματα ...

Τώρα να ασχολούμαστε αν κάποιος ανέφερε μία λέξη η οποία προσβάλει τα χριστά ήθη κάποιον αυτό είναι άλλη κουβέντα που δεν θέλω να την κάνω (η αποψή μου είναι ότι όποιος ενίσταται στην χρήση τέτοιων λέξεων είναι καραγκιόζης αλλά δεν χρειάζεται να την δεχτείτε κιόλας, no offence mates).

Στο προκείμενο τώρα, φίλε BrainBug, υπάρχει ένα πολύ καλό site που έχει αφιερωθεί στο σκοπό της συγκέντρωσεις manual για το linux. ΕΔΩ

Προτείνω να κάνεις κάποια βόλτα από εκεί και θα δεις (ειδικά στο section howto's) ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αρχάριους και για προχορειμένους.

Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι να κατεβάσεις και να διαβάσεις κάποια πράγματα για την αλλαγή από windoze σε linux ώστε να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος όταν το επιχειρήσεις.

Αυτά,
ελπίζω να μην προσέβαλα κανένα με τα παραπάνω σχόλια μου.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες