Απαιτητικός κανόνας για το udev

Ζητήστε ή προσφέρετε βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
alx
Jr. Member
Jr. Member
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2005, 18:47
Distro: Fedora, Gentoo

Απαιτητικός κανόνας για το udev

Δημοσίευση από alx » 01 Μάιος 2008, 05:10

Αυτό μάλλον απευθύνεται σε όσους κατέχουν το udev. Θέλω να τρέχει ένα script όταν συνδέεται ένας συγκεκριμένος εξωτερικός δίσκος ή USB flash, βάσει συνδυασμού της ετικέτας του και του συνδεδεμένου χρήστη. Π.χ. όταν ο χρήστης jim συνδέσει το φλασάκι με όνομα HOMEBCKP, να αντιγράφονται αυτόματα κάποια συγκεκριμένα αρχεία στο φλασάκι. Στον κανόνα που έχω βρει για το udev με προβληματίζουν οι επιπλοκές των RUN+ και OWNER. Αν για παράδειγμα στον υπολογιστή είναι ο χρήστης george και ο jim του δώσει το φλασάκι με ετικέτα HOMEBCKP για να πάρει ένα αρχείο, θα μπορεί το φλασάκι να προσαρτηθεί σε mount point διαφορετικό από αυτό που ορίζεται για τον χρήστη jim; Η προσάρτηση θα γίνεται αυτόματα; Εάν ναι, θα τρέξει και το scipt που ορίζεται στο RUN+ ;

Συνοπτικά τα ζητούμενα είναι τα εξής:
  1. Όταν είναι logged in ο χρήστης jim και συνδέει το HOMEBCKP, η συσκευή γίνεται mount στον προεπιλεγμένο από τον jim φάκελο και εκτελείται το script.
  2. Όταν είναι logged in κάποιος άλλος χρήστης, το HOMEBCKP συνδέεται σαν να ήταν ένα οποιοδήποτε φλασάκι και γίνεται mount εκεί που θα γινόταν ένα οποιοδήποτε άλλο φλασάκι και το script δεν εκτελείται.
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο, ή να πω σε jim και george να μην μπερδεύουν τα φλασάκια τους;


{edit} τώρα που το ξαναδιάβασα μου έκανε λίγο σαν παλιά διαφήμιση της ΤΙΜ (Μπορώ να έχω...)

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης