πρόβλημα στο setup των ubuntu

Ζητήστε ή προσφέρετε βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
Golfos
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2006, 21:53
Distro: Windows
Τοποθεσία: Ιωάννινα

πρόβλημα στο setup των ubuntu

Δημοσίευση από Golfos » 11 Νοέμ 2006, 21:36

Καλησπέρα,
Είχα ερθει στην εκδήλωση στο θυμωμένο πορτραίτο και πήρα το cd για τα linux.Στο setup μου βγάζει το εξής μύνημα "failed to start the x server". Τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ!
Πότε θα πάρω πτυχίο Θεέ μου........

Άβαταρ μέλους
tsallinia
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 166
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2006, 23:26
Distro: Manjaro Linux
Τοποθεσία: ioannina

πρόβλημα στο setup των ubuntu

Δημοσίευση από tsallinia » 11 Νοέμ 2006, 21:59

ελα ντε αυτο λεω και εγω(ποτε θα παρω πτυχιο... σοβαρα τωρα ας παμε στην απορια σου...το cd που σου εδωσαν είναι Live cd δηλαδη το αποθηκεύει στην μνημη ram σου και οταν κλείσεις το pc σου ειναι σαν να μην το ειχες ποτε.. βαζεις το cd ,πατας την πρωτη επιλογη και σου φορτωνει το ubuntu κανονικα..εσυ εκανες αυτο και σου εβγαλε αυτο το μυνημα?
the truth is out there....just look outside your windows!!!

Άβαταρ μέλους
Golfos
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2006, 21:53
Distro: Windows
Τοποθεσία: Ιωάννινα

πρόβλημα στο setup των ubuntu

Δημοσίευση από Golfos » 11 Νοέμ 2006, 22:23

Βασικά ένας φίλος μου έχει το πρόβλημα αλλά μιλήσαμε στο IRC με τα παιδια και τώρα προσπαθούμε.
Πότε θα πάρω πτυχίο Θεέ μου........

Άβαταρ μέλους
Indy
Jr. Member
Jr. Member
Δημοσιεύσεις: 87
Εγγραφή: 29 Νοέμ 2005, 15:29
Distro: Windows
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

πρόβλημα στο setup των ubuntu

Δημοσίευση από Indy » 12 Νοέμ 2006, 01:45

Καλή αρχή με το Linux. Α, και κάτι ακόμα. Είναι "το" Ubuntu και όχι "τα".
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute.

Άβαταρ μέλους
tsallinia
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 166
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2006, 23:26
Distro: Manjaro Linux
Τοποθεσία: ioannina

πρόβλημα στο setup των ubuntu

Δημοσίευση από tsallinia » 12 Νοέμ 2006, 18:13

ε σιγα...ειναι και τα ubuntu..τοσες παραλλαγες εχει...αρα εν μερει εχει δικιο o golfos
the truth is out there....just look outside your windows!!!

sillybird
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 09 Οκτ 2016, 21:16

πρόβλημα στο setup των ubuntu

Δημοσίευση από sillybird » 25 Νοέμ 2006, 22:19

Λοιπόν το πρόβλημα ήταν δικό μου. Ισχύει και για την έκδοση 6.10 του UBUNTU και την 9.3 του SUSE. Ευτυχώς έλυσα το πρόβλημα με την έκδοση SUSE 10.1 .Απ'ότι κατάλαβα και από τις συζητήσεις στο MIRC φταίει η κάρτα γραφικών μου (ATI MOBILITY RADEON X700) laptop εννοείται. Το μήνυμα "failed to start the x server" με έβγαζε έπειτα σε console και από ένα άλλο forum χρησιμοποιώντας την εντολή "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" μπήκα σε ένα setup της κάρτας αλλά και πάλι στο σημείο που ρυθμίζεις το βάθος χρώματος με πετούσε και πάλι σε console... Προς το παρόν χρησιμοποιώ SUSE 10.1 αλλά θα'θελα να μάθω πως λύνεται αυτό το πρόβλημα τελικά...
Α και Indy λίγο πιο φιλικά ρε συ οι παρατηρήσεις... Πρέπει να πειράχτηκε λίγο το παιδί και μάλλον έχει δίκιο.
thanks il advance.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης