Το Linux πάει διάστημα...

... σχετικά με το Linux.
Άβαταρ μέλους
ulv
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: 17 Σεπ 2006, 03:36
Distro: Windows
Τοποθεσία: ::1
Επικοινωνία:

Το Linux πάει διάστημα...

Δημοσίευση από ulv » 25 Σεπ 2006, 18:43

H NASA δημιούργησε ρομπότ που τρέχουν linux για να εξερευνήσουν την σελήνη. Πράγμα που δηλώνει πως το λογισμικό linux κερδίζει όλο και περισσότερο το έδαφος για σημαντικές εφαρμογές.

Οι ειδικοί της NASA ασχολούνται με την ανάπτυξη νέων ρομπότ με ονομασίες Κ-10 και Scout, που θα χρησιμοποιηθούν για την μελέτη της επιφάνειας της Σελήνης. Αυτή την εβδομάδα γίνονται δοκιμές στην έρημο της Αριζόνα, όπου και τα εν λόγω ρομπότ είναι ενταγμένα σε μια ομάδα ονομαζόμενη "D-RATS" (desert research and technology studies).

Η επιστημονική αυτή ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει την νέα γενιά επιστημόνων, τεχνικών, αστροναυτών και Λογισμικου που θα μπορούν να εκπληρώσουν τους στόχους της NASA για το Constellation Programm.

Συγκεριμένα, σχεδιάστηκαν δύο ρομπότ, τα Κ-10 και Scout. O Κ-10 δημιουργήθηκε από το Intelligent Robotics Group (IRG) στο ερευνητικό κέντρο της NASA Ames Research Center και το σύστημα επικοινωνίας (εγκέφαλος) του είναι κατασκευασμένο με βάση το Η/Υ IBM Thinkpad X31, με CPU Intel Pentium M - 1.4 GHz.

Επίσης, ο εγκέφαλος του Κ-10 συνδέεται με τα διάφορα ρομποτικά υποσυστήματα μέσω συγκεριμένων διεπαφών. H σύνδεση αυτή γίνεται ασύρματα από ένα laptop μέσω wi-fi kai το οποίο χρησιμοποιεί li-ion μπαταρίες, τεχνολογίες USB, FireWire και Ethernet .

Ως λειτουργικό χρησιμοποιείται το Linux Redhat, καθώς η NASA δηλώνει χαρακτηριστικά "Linux's flexibility and scalability enable us to easily add, remove, and extend devices with minimal difficulty." [η ευελιξία και η συμβατότητα του λογισμικού linux μας επιτρέπει εύκολα να προσθέτουμε, αφαιρούμε και συνδέουμε συσκευές με ελάχιστη δυσκολία].

To δεύτερο ρομπότ, το Scout είναι πλήρως αυτόνομο και ο χειρισμός του γίνεται από μεγάλη απόσταση. Η λειτουργία του πραγματοποιείται από 2 laptop Dell D400, τα οποία τρέχουν Linux Gentoo.

http://tech.pathfinder.gr/linux/Linux-g ... Space.html

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης